Ik woon in Nederland en stuur mijn Fidya geld naar Suriname. Welke prijs moet ik berekenen?

Vraag: Assalaamu alaikum Warahmatullahi Wa Barakatuh Ik woon in Nederland en stuur mijn Fidya geld naar Suriname omdat het daar goedkoper is. Mij vraag is, is het juist om de Surinaamse waarde van fidya te bereken of moet ik volgens de waarde van Nederland uitgeven? Antwoord: Wa alaikumus salaam Warahmatullahi Wa Barakatuh. ﷽ De prijs … Lees verder Ik woon in Nederland en stuur mijn Fidya geld naar Suriname. Welke prijs moet ik berekenen?

Is het toegestaan om boma olie te gebruiken?

Asalaamu alaikum. Is het toegestaan om boma olie te gebruiken? Wa alaikumus salaam Warahmatullahi Wa Barakatuh. ﷽ Boma-olie komt uit het vet van de boma-slang en is daarom onrein en mag niet worden gebruikt. Als dit om een medische reden wordt gebruikt, zoek dan naar alternatieven die wel zijn toegestaan. Indien er geen alternatief is … Lees verder Is het toegestaan om boma olie te gebruiken?

Tijdens het rijden van een bromfiets krijg ik spatten op mijn kleding.

Assalaamu alaikumIk ga met de motor naar de moskee. Op de weg ligt water dat tijdens het rijden soms opspattend is. Kan ik namaaz zo lezen? Wa alaikumus salaam Warahmatullahi Wa Barakatuh.﷽ Het water dat zich bij regen op straat en vooral op de zandwegen verzamelt, komt niet uit goten. Van dit soort water weten … Lees verder Tijdens het rijden van een bromfiets krijg ik spatten op mijn kleding.

Is het nodig dat je woezoe hebt terwijl je de naam van Allah of ayat schildert met verf?

Vragen: Asalaamu alaikum. Is het nodig dat je woezoe hebt terwijl je de naam van Allah of ayat schildert met verf? Antwoord: Wa alaikumus salaam Warahmatullahi Wa Barakatuh ﷽ Schilderen of schrijven van de naam van Allah zonder woezoe (in arabiche) is toegestaan. Als het een quran ayah is, is het schrijven of schilderen van … Lees verder Is het nodig dat je woezoe hebt terwijl je de naam van Allah of ayat schildert met verf?